2024. március 28. csütörtök

Friss hírek

Az idei közgyűlés helyszíne a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének székhelyén, Piliscsabán volt, a Iosephinum Kollégium és Szakkollégiumban (2081 Piliscsaba, Fő u. 2/A). A közgyűléshez idén is kapcsolódtak szakmai programok: a XIV. Sárközy Péter Tudományos Emlékülés és egy felvidéki biogazdaság megtekintése. Az emlékülést 2016. szeptember 2-án, a közgyűlést és a farmlátogatást szeptember 3-án tartottuk. A többnapos eseménysorozat a résztvevők visszajelzése alapján nagyon jól sikerült.


2016. augusztus 20-án a KÖSZ elnöke és több tagszervezetének képviselője is részt vett a kunszentmártoni főtéren megrendezett ünnepi Magyarok Kenyere rendezvényen.


A KÖSZ elnöke és több tagszervezetének képviselője is aktívan részt vett a felvidéki Peszek-Tergenyén immáron harmadik alkalommal megrendezett Nemzetközi Bor- és Lekvárversenyen. Mind a szervezésben, mind a lebonyolításban, zsűrizésben részt vettek a KÖSZ tagok. Az alábbiakban dr. Solti Gábor KÖSZ elnök beszámolóját közöljük az eseményről, kiegészítve dr. Albert Imre fotóival.


A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének (KÖSZ) elnökségi ülését minden évben más elcsatolt országrészben, ezeket bitorló más-más országban rendezzük. Ebben az évben a Kárpátaljai Biokultúra Egyesület elnökének, Molnár Zsolt úrnak a meghívására Ukrajnában, Kárpátalján, Verbőcön tartottuk. A KÖSZ elnökségi ülések gyakorlata, hogy a törvényi és az alapszabályban foglalt előírásoknak megfelelően megtartott elnökségi ülés mellett, a rendező házigazdák szakmai (pl. konferenciával, szakmai tanácskozással, bio gazdaságok, feldolgozó üzemek meglátogatásával) és kulturális programokkal teszik gazdagabbá, hasznosabbá a Kárpát-medence távolabbi területéről érkező ökogazdálkodási szakemberek részére az utazást. Ez évben Magyarországról (2 fő), Szerbiából (4), Romániából (4), Szlovákiából (3), Moldovából (1) érkeztek az elnökségi ülésre a vendégek. A KÖSZ 2016. évi elnökségi ülését a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.