2024. május 20. hétfõ

ÖKOFOL HunGreen (UgrinPack)

2013. július 3. szerda

KOFOL_HunGreen_log_ZiG.jpg

 

Kedves  Látogató! Tisztelt Biogazda!

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a biotermesztéssel előállított jó minőségű termékeit csomagolja 100%-ban komposztálható csomagolóanyagokba! A megtermelt élelmiszer felhasználódik a természetben, és útja során fontos, hogy ne mérgezze se a környezetét se az őt elfogyasztó embereket és állatokat! Termesztői és feldolgozói munkája során ez a legfontosabb az Ön számára is, hiszen ezért választotta az ökogazdálkodási formát, ezért tagja szövetségünknek!

Ugyanakkor nyers, vagy feldolgozott termékeit ma még elsősorban poliolefin (=kőolaj) származékokból előállított anyagokban csomagolják. Ezek az anyagok összetételükben ugyan nem szennyezik a környezetet, de csak évszázadok alatt tudnak maguktól lebomlani. Ezért jelentősen terhelik környezetünket. Sajnos azt is tudni kell, hogy a ma használatos csomagolóanyagok és eszközök előállítása viszont rendszerint környezetkárosító megoldásokkal történik. Ilyen például a több rétegből álló anyagok kasírozása, amit izocianátos ragasztóval vagy etilacetátos hígítással végeznek.

A fentiekből látható, hogy ilyen csomagolóanyagok használata esetén világunk egészségét ökogazdálkodással csak részben segítjük elő. A teljes megoldás akkor valósulhat meg, ha ezeket az egészséges termékeket valóban környezetazonos csomagolóanyagokban és csomagoló eszközökben helyezzük piacra.

Vállalkozásunk és az általunk szervezett stratégiai szövetség, az Omnipack (Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter) ebben tud Önnek segíteni, mert termékeink alapanyaga politejsav (bio-PLA) vagy keményítő, melyet ipari növényekből (pl. kukorica) állítanak elő.

Ezek felhasználásával készülő csomagolóanyagok 100%-ban komposztálhatóak és előállításuk nem tartalmaz környezetszennyező technológiát.

Bővebb tájékoztatásért kérjük, hogy tekintse meg honlapunkat a www.ugrinpack.eu címen!