2024. március 19. kedd

Friss hírek

A Sárközy családot több évszázados múltba visszanyúló kapcsolat köti Somogyhoz. Amikor a család korábbi birtokaiból csereingatlanként visszakapott 100 kataszteri holdat az akkor Somogyvári közigazgatás területére eső Remete pusztán, igen mostoha körülmények között kezdtek gazdálkodni.


SOS - Save our Seeds

2022. március 28. hétfõ

A Save our Seeds programban 18- 30 év közötti fiatalok vehetnek részt az Unió területéről. Lesznek webináriumok, közösségi tervezés a vetőmagok és a fenntartható élelmiszerrendszerek témájában.


Uniós Ökológiai Díjak

2022. március 24. csütörtök

Az Európai Bizottság éves díjversenyt indít az ökológiai értéklánc kiválóságának elismerésére. A díjakkal a legjobb és leginnovatívabb ökológiai szereplőket kívánja jutalmazni, és ezáltal hozzájárulni a mezőgazdaság környezetre és éghajlatra gyakorolt hatásának csökkentéséhez, valamint a biodiverzitási stratégia és „a termelőtől a fogyasztóig” stratégia megvalósításához. A díjversenyre első alkalommal 2022-ben kerül sor.


Az INCREASE Citizen Science Experiment várja azokat a jelentkezőket, EU-s tagállamokból, akik a 2022-es vetési szezonban szeretnének többféle babot termeszteni, és megőrizni a biológiai sokféleséget a fenntartható mezőgazdaság és az egészséges élelmiszerek érdekében.


Sárközy Péter szoboravatás Somogyváron

2022. február 21. hétfõ

2021. október 14-én többek között a KÖSZ egyik tagszervezetének, a Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért Pilisi Biokertész klubjának tagjai is részt vettek prof. dr. Sárközy Péter bronzszobrának avató ünnepségén.


A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének (KÖSZ) tagszervezete, az ÖMKi - Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Nonprofit Kft., elkészítette az általa és a Szent István Egyetem által szervezett nagyszabású februári ökogazdálkodási konferencia összefoglalását. Az előadások rövid szöveges összefoglalásán túlmenően elérhetővé tették a teljes prezentációkat is, valamint készült egy rövid összefoglaló videó.


A "Tagjaink élete" cikksorozatunk a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetsége (KÖSZ) tagszervezeteinek tevékenységébe enged betekintést. A Meta Terra Polgári Egyesület egy 2014-ben alapított szervezet, teli lelkes fiatalokkal és kiváló szakemberekkel. A mostani hírcsokor az ő tevékenységükbe enged betekintést. Köszönjük Bödő Kálmánnak az információkat!